سیستم نرده شیشه ای
در عصر حاضر معماران و طراحان به این نتیجه رسیدهاند که از متریال شیشه به دلیل شفافیت ذاتی که دارد هرچه بیشتر در عرصه دکوراسیون داخلی و خارجی استفاده کنند. نرده شیشهای یکی از آنهاست.
امروزه با توجه به پیشرفت چشمگیر تکنولوژی می توان گفت نرده های شیشه ای لمینیت مقاوم ترین نوع نرده و جان پناه در صنعت ساختمان به شمار می روند. می توان گفت در عصر حاضر شیشه های مقاومی نظیر لمینیت و سکوریت جایگزین شیشه های معمولی با مقاومت بسیار پایین گردیده است.
در اجرای سیستم های نرده شیشه ای از چندین نوع روش با بکارگیری از اتصالات و یراق آلات متنوع استفاده می شود که در ادامه به آنها می پردازیم.
انواع سیستم نرده شیشهای
- فیکس پوینت
- اسپیگات
- اکسپوز (روکار)
- دفنی یا فریم لس (توکار)
سیستم نرده شیشه ای فیکس پوینت
نرده شیشه ای فیکس پوینت با یراق فولاد ضد زنگ (stainless steel) شماره 304 و یراق آلومینیوم در 2 شکل گرد و مربع از کنارهها به دیوار متصل شده و در واقع شیشهها و پلهها در یک راستا قرار میگیرند. در این مدل نرده از شیشههای تک لایه سکوریت 10 میل، لمینیت دولایه 5 میل، دولایه 6 میل و دولایه 8 میل و… استفاده میگردد. همچنین، بسته به دلخواه شما از هندریل (دستگیره) استیل و آلومینیوم با مقاطع U صاف و U گرد استفاده میگردد.
نکته حائز اهمیت در این مدل نرده زیر کار مناسب و تراز است. در کل بهتر است محل تلاقی پیچ فیکس پوینت با دیواره یا نرده یک قوطی فلزی با مقطع 40 در 80 میل کار شده باشد که از لحاظ ایستایی و دوام، نردهها دارای مقاومت بیشتری هستند.
سیستم نرده شیشه ای اسپیگات
سرعت اجرایی نرده شیشهای اسپیگات به نسبت باقی مدلها بالاتر است. این نردهها از تلفیق شیشههای تک لایه یا دو لایه لمینت و یراق استیل U شکل ایستاده که از بالا شیشه را مهار کرده و از پایین در زمین بولت میشود، تشکیل شده است.
معمولا ارتفاع یراق اسپیگات، از 15 تا 25 سانتیمتر و عرض 3 تا 5 سانتیمتر است.
اندازه قطعات شیشه نیز معمولا بین 120 تا نهایتا 200 سانتیمتر هستند و مابین شیشهها باید حدود یک سانتیمتر فاصله جهت رعایت سایز انبساط و انقباض شیشه باشد. برای گرفتن تاییدیه آتشنشانی و پایان کار باید به مواردی از قبیل حداقل دو لایه بودن شیشهها بصورت سکوریت و لمینت، بکارگیری PVB با ضخامت 1.52 میل یا 3.2 میل، حداقل ارتفاع شیشهها در راه پله نیز 90 سانتیمتر از زمین و در تراس و ایستگاه راه پله 110 سانتی متر از زمین فاصله داشته باشد.
سیستم نرده شیشه ای اکسپوز (روکار)
به منظور ایجاد حفاظ دورتادور، پرتگاه، تراس، بالکن، روف گاردن و … از این مدل نرده استفاده میگردد. همانطور که از اسم این مدل پیداست بعد از اتمام کف سازی و نصب سنگ، سرامیک و… نصب و مورد استفاده قرار میگیرد.
نکتهای که در این روش حائز اهمیت است، تراز بودن و صاف بودن کف نهایی “فاینال” میباشد. در واقع جان پناه شیشهای اکسپوز روی سطح ناصاف و ناتراز نصب نمیگردد و حتی اگر نرده نصب شود، شیشهها در یک راستا قرار نمیگیرند و مشکلات عدیدهای از لحاظ ایستایی و زیبایی کار بوجود میآید.
متریال مورد استفاده در این سیستم آلومینیوم است. درواقع پروفیلهای خاص آلومینیوم با دانسیته بالا بصورت اختصاصی تهیه و بروی کف تراز نصب میگردد.
در واقع بعد از نصب پروفیلهای آلومینیوم در کف، براکتها و کاورهای پروفیل نمای زیبایی به کار شما میدهد که قابلیت باز و بست کردن و امکان ایجاد در طرح و رنگ مختلف را دارا میباشند.
شیشههای به کار رفته در این سیستم از نوع سکوریت، لمینت دولایه با ضخامت 12 تا 20 میلیمتر هستند. در حقیقت میتوان از دولایه شیشه 6 میلی متری تا دو لایه شیشه 10 میلیمتری استفاده کرد.
هندریل یا دستگیرهای که در این مدل از نردهها استفاده میگردد متنوع است ولی به طور معمول از جنس استیل با گرید 304 و ضخامت 0.3 تا 0.5 میلیمتری و یا جنس آلومینیوم استفاده میگردد. همچنین، میتوان از هندریل با طرحهای مختلف دایرهای، مربع و … استفاده کرد.
مراحل نصب نرده شیشهای اکسپوز در عکس زیر به نمایش درآمده است:
سیستم نرده شیشه ای دفنی یا فریم لس (توکار)
این روش از لحاظ شباهت ظاهری به نرده شیشهای اکسپوز شبیه است، ولی کلیه پروفیلها در داخل زمین کار گذاشته میشوند. در واقع در نرده شیشهای دفنی یا توکار، فقط کاورهای آلومینیومی ظریف بر روی سطح زمین مشاهده میشود و تمامی متعلقات داخل زمین کار شده است. شایان ذکر است که نکته مهم در استفاده از این ترکیب نرده شیشهای این است که قبل از اتمام کفسازی باید پروفیلها در داخل زمین کار گذاشته شوند و سپس کار کفسازی را به اتمام برسانیم.
این روش نرده شیشه ای از لحاظ استقامت و ایستایی در جایگاه ویژهای قرار دارد و بیشترین فشار و ضربه را متحمل میشود. استانداردهای ایمنی برای هندریل شیشهای متفاوت هستند. بر طبق استانداردهای اروپایی، جان پناه شیشهای برای منازل مسکونی باید نیروی ضربات جانبی تا 150 کیلوگرم بر مترمربع و برای محیطهای پرتردد مثل مراکز تجاری، فودکورتها، سینماها و… برابر نهایتا تا 300 کیلوگرم بر مترمربع را تحمل کنند.
مراحل نصب نرده شیشهای افقی در عکس زیر به نمایش درآمده است :
سیستم نرده شیشه ای فریم دار (آلومینیوم یا استیل)
در این سیستم، شیشه مابین فریم با سطح مقطع گرد یا پروفیل آلومینیومی یا استیل قرار گرفته و از دسته بندی نرده های شیشه ای فریم لس جدا می باشد. در این نوع سیستم امکان انتخاب رنگ بندی فریم از جمله رنگ سیلور، طلایی، شامپاین (برنز)، مشکی، طرح چوب و ... وجود دارد.
